energetische therapie

voor de ziel

Energetische therapie

Levensenergie ook wel Prana/Ki/Chi/Ruach/Kundalini genoemd, is de motor achter alles. Het is het fundament en de brandstof van alle leven en de basis van lichamelijke en geestelijke gezondheid.
Energetische therapie maakt gebruik van deze energie. Het opsporen en wegnemen van blokkades en het stimuleren van het zelfhelend vermogen is de kern van energetische therapie. Want als levensenergie niet onbelemmerd stroomt, veroorzaakt dat pijn, ongemak of ziekte. Fysiek, emotioneel of mentaal.

Het energiesysteem en hoe heling plaatsvindt

Mensen hebben niet alleen een zichtbaar fysiek lichaam maar ook een etherisch energielichaam. Deze lichamen staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. Zowel bij fysieke als bij psychologische klachten, kun je de verstorende oorzaak of blokkade terugvinden in het energiesysteem.

Het energiesysteem bestaat uit het energielichaam dat meridianen (energiebanen) en chakra’s (energiestations) bevat en is een holistisch systeem. Waardoor een verstoring op 1 plaats ook weer doorwerkt op andere plaatsen. De oorzaak van de verstoring of blokkade kan onder andere uit bepaalde overtuigingen of onvoldoende verwerkte traumatische ervaringen komen.

De energetisch therapeut verwijdert de zieke/verstorende/traumatische energie die aan de klacht ten grondslag ligt en vervangt deze door schone levensenergie. Zodat je de turbo aanzet van het natuurlijke zelfherstellend vermogen van lichaam en geest.

"Miracles are not contrary to nature but only contrary to what we know about nature."

Voor welke klachten werkt energetische therapie?

Elke ziekte of klacht, zowel fysiek, emotioneel of mentaal, kan baat hebben bij Energetische therapie. Op zichzelf staand, maar ook in aanvulling op andere therapieën. De lijst is echt eindeloos, maar hieronder volgen toch een paar voorbeelden:

 • Stress en stress-gerelateerde klachten
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Psychische klachten zoals depressie, angststoornissen, trauma’s en fobieën
 • Mentale klachten zoals jaloezie, onzekerheid, laag zelfbeeld
 • Fysieke klachten zoals
 • Acute en chronische aandoeningen
 • Blessures: botbreuken, kneuzingen, spierscheuring
 • Migraine en hoofdpijn
 • Dyslexie, ADHD, ADD en autisme
 • Verslavingen aan roken, eten, alcohol, verdovende middelen
 • Verkoudheid, griep, koorts
 • Slapeloosheid
 • Ondersteuning voor en na een operatie
 • Bloeddruk-, suiker- en schildklierissues
 • Allergieën
 • Afvallen
Hoe verloopt een behandeling?

De eerste sessie nemen we even de tijd om te bespreken waar je precies mee geholpen wilt worden, wat je zou willen bereiken of waar je je van wilt ontdoen. Jouw energiesysteem vertelt zelf ook waar er disbalans en blokkades aanwezig zijn tijdens de energiescan in de sessie. Daarmee kunnen we een beeld kunnen vormen van het aantal benodigde sessies. Iedereen heeft namelijk een uniek energiesysteem. Tijdens een behandeling blijf je gewoon bij bewustzijn en aanraking door de energetisch therapeut is niet nodig. Vandaar dat deze behandelmethode ook heel goed op afstand gedaan kan worden. Een sessie vindt meestal plaats via Zoom, maar is live is natuurlijk ook mogelijk.

Het verschil tussen energetische therapie en een energetische reading of scan.

Heling Energetische therapie is in feite een gerichte behandeling voor concrete, vooraf bedachte resultaten. Energetische therapie maakt ook gebruik van energie-scans. Om te bepalen wat er precies moet gebeuren en om te voortgang te monitoren.

Helderheid Een energetische reading, scan of consult is ten eerste bedoeld voor het verkrijgen van informatie. Zodat je inzicht krijgt over de kernoorzaak of combinatie van oorzaken van je vraagstuk, waar je dan zelf mee verder kunt. Deze informatie kan uit jouw eigen energiesysteem gehaald worden door middel van energiescans maar ook uit andere bronnen zoals bijvoorbeeld de Akashakronieken. Of middels het op sjamanistische wijze ophalen van informatie uit eerdere periodes van je leven, vorige levens, de voorouderlijn, andere werelden of uit toekomstprojecties. 

Lees voor meer informatie de Veel Gestelde Vragen.

reviews - wat cliënten zeggen

boek een energetische reading of healing
Laden...
Disclaimer: een energetisch therapeut is geen arts, stelt geen diagnose en schrijft geen medicijnen voor. Energetische therapie is een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg en geen vervanging.