Soul Retrieval

zielsheling

Soul Retrieval en Power Extraction

Wat is Soul loss of zielsverlies
Sjamanen gaan er van uit dat door traumatische gebeurtenissen, emotioneel of fysiek, een deel van onze ziel, levensenergie, levenskracht of essentie vertrekt of blijft hangen in de niet-alledaagse werkelijkheid. Dat het zich als het ware verbindt met die gebeurtenis en zo de emoties die hiermee te maken hebben afschermt.
Je kunt het vergelijken met wat de Westerse psychologie dissociëren noemt of met het vluchten uit je lichaam. Dit is een krachtige mogelijkheid van onze ziel om ons tegen de volle impact van de pijn van trauma’s te beschermen. Het deel van ons dat is afgesplitst, neemt een bepaalde overtuiging aan en blijft steken in de ontwikkeling. We hebben geen toegang meer tot de kwaliteiten en levensenergie van het afsplitste deel. Dat heeft op de lange termijn natuurlijk nadelen.

"Het verschil tussen psychotherapie en soul retrieval is dat de eerste alleen werkt bij die delen van jou die ’thuis’ zijn, terwijl een soul retrieval de ontbrekende stukjes terug ’thuis’ brengt."

Sjamanendrum
Mogelijke oorzaken van soul loss of zielsverlies

Verlies, trauma, verwaarlozing, programma's uit je jeugd, heftige emoties onderdrukken, je doel of missie gedurende langere tijd niet leven, teveel met de toekomst bezig zijn, een relatiebreuk, werk doen wat je leeg zuigt, je teveel naar anderen voegen, zijn allemaal mogelijke oorzaken voor het afsplitsen van zielsdelen. Overigens kan wat voor de ene persoon heftig of traumatisch is, voor een andere persoon helemaal niet zo ervaren worden.

Soms ben je zielendelen al eerder kwijtgeraakt dan in het huidige leven. En soms heb je ze zelf weggegeven. Aan een dierbare overledene bijvoorbeeld. Of is een zielendeel meegenomen door bijvoorbeeld een ex-geliefde bij een eenzijdige break-up of scheiding.

De oorzaken van zielsverlies hoeven niet perse traumatisch van aard te zijn. Soms is het ergens zo fijn geweest dat een deel van je ziel daar achterblijft. Een fijn huis of geboorteland bijvoorbeeld, of een partner of een moeder.

De gevolgen van Soul loss of zielsverlies
Emotioneel en fysiek ongemak of ziekten. Volgens sjamanistisch perspectief is soul loss of zielsverlies de hoofdoorzaak van ziekten en ongemak.
Symptomen van soul loss
 • Jezelf niet compleet voelen
 • Iets missen maar niet weten wat
 • Blijven steken in patronen
 • Een gat in je geheugen hebben voor een bepaalde periode
 • Relaties niet in stand kunnen houden
 • Chronische depressie
 • Het gevoel hebben ergens niet bij te kunnen
 • Weinig energie en levenslust ervaren
 • Verslavingen
 • Niet helemaal “levend” of verdoofd voelen
 • Zwak immuunsysteem
 • Niet volledig “aanwezig” zijn,
 • Burn-out
 • Veel in het hoofd zitten
voorouderbeeldje
De oplossing: Soul Retrieval
Soul Retrieval is een eeuwenoude sjamanistische methodiek om verleden. heden én toekomst te helen door het terughalen en vooral helen van zielsdelen die afgesplitst zijn. Zielsdelen die je verloren hebt, afgegeven of die je ontnomen zijn. Samen met de verloren gegane levensenergie die daaraan verbonden is en de verloren kwaliteiten worden deze weer terug gehaald en geheeld.

Een sjamaan of sjamanistisch beoefenaar gaat in de niet-alledaagse realiteit of energiewereld op zoek naar verloren zielendelen. Dat gebeurt aan de hand van een thema, issue of patroon dat je als cliënt graag opgelost of verbeterd zou willen zien. De healer gebruikt vaak een drum of een ratel om in een andere staat van bewustzijn te komen. Om zo in de niet alledaagse realiteit te kunnen vinden wat er geheeld en teruggebracht mag worden. Zowel het huidige leven met alle gebeurtenissen als vorige levens worden daarin meegenomen.

Soms wordt er tijdens deze tocht een voorouder geheald waar het probleem of patroon is ontstaan, zodat er in de hele familielijn heling plaatsvindt. Soms wordt er een oude vloek ongedaan gemaakt. De healer doet dat niet alleen, maar werkt met spirituele helpers en gewijde voorwerpen zoals drums, phurba’s en sjamanenspiegels.
sjamanenspiegel
Power extraction

Power extraction is simpelweg het verwijderen van energieën uit je systeem die er niet thuishoren. Die niet van jou zijn en ook niet "dienend" zijn. Sterker nog, ze kunnen je verzwakken en voor onbalans, ongemak en ziekten zorgen. Sjamanen noemen deze niet-eigen energieën "intrusies". Pranic Healers noemen deze energieën "elementalen". Hoe je ze noemt, of hoe ze worden weggehaald is minder belangrijk dan dát ze worden verwijderd. Niet omdat ze perse altijd slecht zijn, maar omdat ze er niet horen en je verzwakken. Je kunt ze enigzins vergelijk met een virus of een parasiet en soms doe je ze op in contact met anderen. Ook geïnstalleerde gedachtenvormen kun je als een intrusie zien. Een power extraction kan een onderdeel zijn van een sjamanistische healing of soul retrieval of van een energetische therapie sessie.

Een sessie

Tijdens een sessie lig je thuis of in de praktijkruimte relaxed onder een dekentje. Je hoeft zelf niets te doen. Sterker nog, het mooie van deze methode is dat jouw mind niet interfereert met het ritueel en de resultaten. Aan het begin van de sessie nemen we even door waar je mee geholpen wilt worden en dan kan de Soul Retrieval met Power Extractie beginnen.

Tijdens de sessie kun je van alles ervaren, maar dat hoeft niet. Sommige mensen voelen in hun lichaam wanneer een zielendeel weer geïntegreerd of thuisgebracht wordt. Sommigen krijgen beelden en anderen hebben droombeelden omdat ze in slaap vallen ;-). Iedere ervaring is helemaal prima. 

Nadat de Soul Retrieval is afgelopen, krijg je feedback over wat er precies gevonden en geheeld is. Als de sessie online/op afstand is, dan bel of Zoom ik je hiervoor terug. Het is handig om de eerste keer een sessie van anderhalf uur te boeken. Gemiddeld zijn 3 sessies optimaal voor een diepgaande healing op een thema.

Een afspraak maken

Laden...

reviews - wat cliënten zeggen over soul retrieval sessies